Ingrediënten:

  • 1 kilo herten stoofvlees
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 4 jeneverbessen
  • 2 takjes tijm gerist
  • Snuf nootmuskaat
  • 40 gr bloem
  • Snuf speculaaskruiden
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 4 teentjes knoflook
  • Scheut rodewijn
  • Glas sinaasappelsap
  • Peper en zout

Bereiding:
Hertenvlees aanstoven tomatenpuree er bijdoen even door zetten dan de bloem en andere ingrediënten zorg dat het vlees onder ruim vocht staat e.v.t. scheutje water erbij 2uur in de oven op 160 graden controleer als het vlees lekker gaar is grotere stukken moeten langer.
Tip: Maak de aardappelpuree op smaak door een beetje melk te vervangen door olijfolie

Heerlijk dessert, bestaande uit drie kleine onderdelen
 
Gepocheerde peer:
Pocheer een peer in water met suiker, kaneel, steranijs en sinaasappelschil. Ongeveer 8 minuten laten garen.
Caramelsaus:
100 gr suiker met water in laten koken tot bruine karamel (niet te donker dan wordt het bitter). Afblussen met 3 dl room en even door laten koken zodat de suiker weer oplost.
Specerijnenkoekje:
50 gr eiwit (wit van 2 eieren); 8- gr kristalsuiker; 50 gr gesmolten boter; 50 grbloem; 1 ½ theelepel speculaaskruiden
Ingredienten goed mengen, dan dun uitstrijken of spuitenop bakplaat en ca. 20 min afbakken op 160 graden
 
Vanille-ijs met de peer op een bord plaatsen, caramelsaus warm of koud erbij en garneren met het specerijkoekje.

Ingrediënten:

  • 50gr boter,
  • 60gr bloem,
  • ½ liter koude melk,
  • 5 eierdooiers,
  • 150gr geraspte verse Parmezaanse kaas,
  • peper en zout, nootmuskaat,
  • scheutje truffelolie

Bereiding:
Smelt de boter en voeg de bloem toe om een roux te maken. Doe de melk erbij en al roerend aan de kook laten komen op matig vuur.
Laat het dan een beetje afkoelen en voeg de Parmezaanse kaas, de 5 eierdooiers en een scheutje truffelolie toe.
Doe het mengsel in een bakvormpje en bak het in 25 minuten af op 95 graden. Serveer met gegrilde of gebakken groente met paprika, tomaten en wat basilicumdressing.