SkiFun900x450Begin deze maand ging Familie Knol er een weekje tussenuit. Voordat de winterpret van start kon gaan moesten er nog wat zaken geregeld worden. Zo waren we die week telefonisch niet te bereiken en hadden we een back-up nodig. Gelukkig was er een oude bekende die op Poppe wilde passen. Gasten van vroeger kennen haar wellicht nog wel. Roos mocht weer voor even het Poppe gevoel ervaren. Want zeg nou zelf: het meisje gaat wel weg bij Poppe maar Poppe gaat niet weg uit het meisje. Ik dacht met een gerust hart weg te kunnen rijden maar net op dat moment besloot de computer ook om met vakantie te gaan. Hij deed niets meer. Gelukkig zijn wij Knollen de moeilijkste niet en maakten we met liefde een plekje in de auto vrij voor het ´grote´ reserveringsboek. Tussen het slalommen door boekte we de reserveringen in.
Leuk om te lezen dat vaste gasten ons ook een weekje vakantie gunden. We ontvingen reserveringen waarin het verzoek stond om pas terug gemaild te worden na de vakantie omdat we eerst even lekker moeten genieten. Nou dat hebben we gedaan hoor! Hoe gaaf is het om met alle kids boven op een berg een biertje te drinken en vervolgens met z`n allen terug te skiën naar het huisje. Genieten op en top kan ik u vertellen! Inmiddels zijn we weer hard aan het werk. We hebben de werkstress in de sneeuw achtergelaten en zijn we weer helemaal gewend aan het Poppe-ritme. Met een heerlijke vakantie in ons achterhoofd is dat ritme gemakkelijk te herpakken en is de stress ver te zoeken.

Tot afgelopen vrijdag. Rond een uurtje of vier kwam ik terug uit het bos met de honden, reed de oprit op en zag dat de ramen van Poppe volledig beslagen waren. Dit kan duiden op een hoop gezelligheid of op een probleem met de afzuiger… Het eerste scenario was het gunstigste geweest en had absoluut mijn voorkeur. Maar na nadere inspectie bleek de afzuiger de dader te zijn. Een kapotte computer is nog tot daar aan toe maar een kapotte afzuiger is behoorlijk lastig. Zo lastig dat de deuren voor het weekend niet eens open zouden kunnen. Zonder afzuiger zou Poppe in een mum van tijd transformeren tot sauna. Niet echt de weg die ik met Poppe in wil slaan. Goddank bedacht ik me dat we ergens nog een motortje hadden liggen voor de afzuiger. Ja! Wie wat bewaard die heeft wat! Enorm opgelucht (letterlijk en figuurlijk) konden we dit weekend gewoon aan de slag!

Omdat we bij Poppe keer op keer voor verassingen staan hebben we deze maand weer een nieuw vijf gangen verrassingsmenu voor €32.50 p.p.

Bon apetit,
Gerard Knol 

Maart 2017