MidWintert900x450Fanatieke hardlopers stormen zondag weer door de Apeldoornse bossen tijdens de 44e editie van de Midwinter Marathon. Een aantal jaar geleden ben ik zelf ook als fanatiekeling begonnen met sporten. Ik wilde fitter worden en ontmoette, bij toeval, René Diks. Hij stelde voor om samen te gaan trainen. Boksen? Ik? Sceptisch trok ik voor het eerst mijn bokshandschoenen aan maar ik merkte al snel dat ik steeds fitter werd. Ik kreeg de smaak te pakken, werd een echte sportieveling en besloot zelfs om mee te doen aan de Midwinter Marathon. Ik schreef me in voor de 8 km, rustig aan beginnen hè.

Rene schroefde het trainingstempo op en ik ging enthousiast aan de slag. Alleen die benen…. die waren niet vooruit te branden. De trainingen waren zwaar en mijn heup deed zeer. Ik voelde me lichamelijk stokoud. Dit was niet de afspraak hè? Kom op jongens. Mijn ‘oude’ botten en spieren moesten gewoon even losgeschut worden, dacht ik. Ik maakte een afspraak bij Houwer. Een beetje fysio zou mijn probleem vast verhelpen. Maar zo simpel was het niet. Er was zwaarder geschut voor nodig. Ik moest onder het mes en kreeg een nieuwe broek.  Dat was even schrikken. U begrijpt, die midwinter marathon moest worden geskipt. Het sporten heb ik inmiddels weer opgepakt en met die nieuwe broek staan mijn benen ook niet meer op reserve. Wie weet mag ik zo`n mooie medaille ooit toevoegen aan de prijzenkast!

Voor alle sportievelingen die dit jaar wél meedoen aan de Midwinter: Toy toy toy! Deze maand een vijfgangen verrassingsmenu voor €32, 50! Natuurlijk zijn de supporters, anti-sporters en levensgenieters ook welkom.  

Bon apetit,
Gerard Knol

Februari 2017

p.s. van 5 tot 13 februari genieten wij van de sneeuw in Frankrijk. Op 14 februari staan we weer opgeladen voor jullie klaar! In deze periode zijn wij alleen per mail bereikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een tafeltje voor 2 op de 14e ?  Stuur dan een mailtje naar restaurant Poppe. Wij sturen een bevestiging als de reservering goed is doorgekomen.