Yes, we zijn er weer!

clooney

Zo verschenen wij een tijdje geleden op facebook met wat foto`s van de veranderingen bij Poppe. Want van 30 juli tot 10 augustus waren wij eventjes gesloten i.v.m. ‘’de verbouwing’’. Er waren al wat veranderingen zichtbaar in de periode daarvoor; zo hebben wij… de muren onder handen genomen met een betonlook verf. Op een maandag hebben we met een deel van de Poppe-crew de kwasten opgepakt en zijn we met z`n allen in de weer geweest. Oké oké, dat klus(je) hadden we toch een beetje onderschat en hebben heeft de echte vakman Hans(van Veenendaal) deze klus afgemaakt. Karlijn van der Wier is meer van het fijnere werk en heeft hier vervolgens prachtige muurtekeningen gemaakt om de muren compleet te maken. Zo is het recept van de bisque nu letterlijk van de muur te halen.

Een zaak vol gezelligheid is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar ook lekker klungelen tijdens de vakantie ga ik zeker niet uit de weg. Zo heb ik dagen doorgebracht in een lege zaak en klusjes kunnen uitvoeren waar normaal gesproken geen tijd voor is. Een ritje naar Zwolle bezorgde mij een auto vol ideeën en nieuwe decoratie op. Samen met mijn broer, die net iets handiger is, hebben wij de nieuwe verlichting opgehangen. Ook werd het muurtje achter de bar betegeld en kwam Nespresso... zonder George maar wel met een fantastische nieuw koffieapparaat.
Als u benieuwd bent waar “bavette” nou eigenlijk vandaan komt, dan kunt u een blik werpen op de tegels aan de wand. Daar staat nu een koe afgebeeld waarop precies te vinden is waar dit gedeelte van het vlees heeft gezeten. De bar is een gevalletje under construction.... en houdt allemaal spannend, alles volgens planning is misschien wat saai... dus ik blijf duimen voor de volgende deadline.
Vlak voor Poppe even dicht zou gaan gebeurde er iets uiterst onhandig: de pin gaf ook aan met vakantie te willen en staakte dat weekend elke activiteit. Wíj waren iets minder blij met deze planning...en hup mailadressen en telefoonnummers verzamelen en na het weekend heel wat mailtjes sturen.

Maar beste Poppe gasten: wat zijn jullie fantastisch!
Ik kan u vertellen: zulke leuke transacties heb ik niet vaak gehad en dan gaat dit niet om de bedragen maar vooral om de omschrijvingen die werden toegevoegd . Een willekeurige greep hieruit: “Hartelijk dank voor de geweldige avond en tot gauw!” Staat toch een stuk gezelliger dan een standaard factuur nummer als referentie. Vooral het gebaar van deze attenties vind ik geweldig. In sommige gevallen werd er al contact opgenomen met ons voordat de rekening überhaupt de deur uit was! De pinautomaat zal ons voorlopig niet meer verrassen, want het apparaat heeft er nu een ‘collega’ bij gekregen. Liever verrassen wij u met ons verassingsmenu voor 32,50 p.p. en mochten beide automaten eens tegelijk ‘niet thuis’ geven, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ook dit met u weer goed komt!

Bon apetit, Gerard Knol
September 2017

Shake It!

cocktailIn een vorige column heb ik het al eens over cocktails gehad. In deze column komen de cocktails weer ter sprake…. Of dit iets over mij zegt of over de huidige weersomstandigheden… laten we het maar op het laatste houden.
De bedieningscrew werd getriggerd door het fanatiek schijnende zonnetje en zo bedachten zij verschillende cocktails. Deze werden na een gezellige, zonnige vrijdagavond vakkundig in elkaar gefabriceerd. En voilà daar stonden ineens 18 verschillende dorstlessers zowel mét als zonder alcohol voor de kritische jury(bedieningscrew) klaar. Met toeval zat Vincent, de jongste Knol en kok bij Poppe, met zijn kornuiten op het terras. Zij verruilden hun biertjes met liefde in voor een vers gemixte cocktail en sloten zich aan bij de jury. Ik wilde natuurlijk geen spelbreker zijn en zo ontstond er een gezellige gemêleerde groep van ‘fijnproevers’. Door al die verschillende meningen en smaken moesten een aantal cocktails het veld ruimen, andere cocktails werden unaniem favoriet en een sommige moesten nog net een beetje gefinetuned worden. Een nieuwe cocktailkaart staat klaar. En wij hopen deze cocktails snel aan u te mogen presenteren. We hebben een selectie gemaakt van alcoholische cocktails, cocktails zonder alcohol ( is soms ook best fijn, vooral voor de volgende dag ;) ) en een heuse cocktail voor de kids. Zo kunt u, net als wij, met het hele gezin proosten!

Bij cocktails en zon mag een passend menu niet ontbreken en zo hebben we deze maand het vijf gangen terrasmenu ( mocht het weer ons in de steek laten dan kan het menu uiteraard ook prima binnen worden genuttigd) voor 32,50. Verrassen vinden we leuk dus blijven we in deze sferen.
P.S. Mocht u nog een leuke cocktail aanbevelen, laat het gerust weten in de reacties. Hoe meer ideeën hoe leuker want je bent immers nooit te oud om te leren.

Bon apetit, Gerard Knol
Juni 2017

In de wolken!

sailing900x450Wellicht is het u al opgevallen dat we er eentje missen in de keuken. En niet zomaar eentje. Tessa staat normaal gesproken te knallen tussen de rest van de keukenbrigade maar ze moest er verplicht even tussen uit om een hele mooie en bijzondere reden. Na heel veel geduld, vooral voor de ouders in spe, kwam Gijs op 12 april eindelijk tevoorschijn. Gijs is Tessa’s eerste zoon en ik kan u als een echte chef vertellen dat Gijs tot in de puntjes is verzorgd, wat een wolk van een baby!
 
Over wolken gesproken… Ik ben zelf ook een beetje in de wolken want een lang gekoesterde droom lijkt uit te komen. Al jaren wil ik een mooie, verre reis maken. Op een zeilboot de woeste oceaan bevaren. Deze droom heb ik laten varen omdat ik me de afgelopen jaren volledig gefocust heb op Poppe, maar sinds vorige week lijkt die droom dichterbij te komen. Ik liep vorige week toevallig een avonturier tegen het lijf die aan verschillende, bijzondere zeilwedstrijden deel gaat nemen. Onder het genot van een wijntje rolden we van het ene briljante plan in het andere. De avonturier stapt aan boort van zijn zeiljacht voor de Vuurschepenrace, de North Sea Race en de legendarische Fastnet race. Ik blijf zelf aan wal maar Poppe gaat internationaal! De boot wordt namelijk bestickerd met het logo van Poppe. Geweldig! Zo ben ik er toch een beetje bij en komt mijn droom voor een heel groot deel uit. 
Poppe gaat avonturen beleven en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte. 
 
Bon appétit, 
Gerard Knol
mei 2017
PS. Het verrassingsmenu was vorige maand een groot succes dus hij is de hele maand mei nog te bestellen.

Vrolijke viervoeters

tennisbal900x450De zon is terug van weggeweest! En dat vind ik zeker geen straf! Wat mij betreft kan de dag niet beter beginnen dan met een flinke wandeling door het bos samen met mijn viervoetige kameraden. Zonnetje op de bol,Heerlijk. De jongste van de twee oefent in het bos alvast voor Pasen. Hij speurt namelijk het hele bos af op zoek naar verdwaalde tennisballen…dus mocht u er eentje missen… Schuldig! Wij hebben inmiddels een voorraadje opgebouwd. Als een kind zo blij zeult hij die bal het hele bos door en natuurlijk moet ook die bal (bal nummer 83) weer mee naar huis. Ik strijk vervolgens wéér over mijn grote hondenhart en geef uiteindelijk weer toe als die bruine kijkers mij, met een schuine kop, smekend aankijken.

Nu we het trouwens toch over Pasen hebben; op eerste Paasdag verzorgen wij zowel een lunch als diner. Ik duim alvast dat de zon ook dan haar werk doet zodat u lekker in onze tuin kunt vertoeven. Het team van Poppe heeft het terras weer zomerproof gemaakt en klusser John heeft alle stoelen opgeknapt. Naast een ster in bedienen blijkt die John ook nog eens een heel handig te zijn.. Tonny heeft de cocktailkaart onder de loep genomen en heeft het hele team een cocktailshakelesje gegeven zodat alle kelners een goed, gedecoreerde cocktail kunnen schenken.

Volop lente bij Poppe dus. Die lente ziet u ook terug in de vernieuwde menukaart. Als de zon schijnt moet de zomer op het bord dus ik ben druk in de weer geweest met nieuwe, frisse smaken. En zo klungelen we lekker door. De zon schijnt, de nieuwe gerechten staan op de kaart en zelfs ik kan mijn eigen cocktail shaken en zo sluit ik met een tevreden gevoel deze column af!

Kom genieten!

Bon appétit, 
Gerard Knol

april 2017

Sneeuwpret & mankementen

SkiFun900x450Begin deze maand ging Familie Knol er een weekje tussenuit. Voordat de winterpret van start kon gaan moesten er nog wat zaken geregeld worden. Zo waren we die week telefonisch niet te bereiken en hadden we een back-up nodig. Gelukkig was er een oude bekende die op Poppe wilde passen. Gasten van vroeger kennen haar wellicht nog wel. Roos mocht weer voor even het Poppe gevoel ervaren. Want zeg nou zelf: het meisje gaat wel weg bij Poppe maar Poppe gaat niet weg uit het meisje. Ik dacht met een gerust hart weg te kunnen rijden maar net op dat moment besloot de computer ook om met vakantie te gaan. Hij deed niets meer. Gelukkig zijn wij Knollen de moeilijkste niet en maakten we met liefde een plekje in de auto vrij voor het ´grote´ reserveringsboek. Tussen het slalommen door boekte we de reserveringen in.
Leuk om te lezen dat vaste gasten ons ook een weekje vakantie gunden. We ontvingen reserveringen waarin het verzoek stond om pas terug gemaild te worden na de vakantie omdat we eerst even lekker moeten genieten. Nou dat hebben we gedaan hoor! Hoe gaaf is het om met alle kids boven op een berg een biertje te drinken en vervolgens met z`n allen terug te skiën naar het huisje. Genieten op en top kan ik u vertellen! Inmiddels zijn we weer hard aan het werk. We hebben de werkstress in de sneeuw achtergelaten en zijn we weer helemaal gewend aan het Poppe-ritme. Met een heerlijke vakantie in ons achterhoofd is dat ritme gemakkelijk te herpakken en is de stress ver te zoeken.

Tot afgelopen vrijdag. Rond een uurtje of vier kwam ik terug uit het bos met de honden, reed de oprit op en zag dat de ramen van Poppe volledig beslagen waren. Dit kan duiden op een hoop gezelligheid of op een probleem met de afzuiger… Het eerste scenario was het gunstigste geweest en had absoluut mijn voorkeur. Maar na nadere inspectie bleek de afzuiger de dader te zijn. Een kapotte computer is nog tot daar aan toe maar een kapotte afzuiger is behoorlijk lastig. Zo lastig dat de deuren voor het weekend niet eens open zouden kunnen. Zonder afzuiger zou Poppe in een mum van tijd transformeren tot sauna. Niet echt de weg die ik met Poppe in wil slaan. Goddank bedacht ik me dat we ergens nog een motortje hadden liggen voor de afzuiger. Ja! Wie wat bewaard die heeft wat! Enorm opgelucht (letterlijk en figuurlijk) konden we dit weekend gewoon aan de slag!

Omdat we bij Poppe keer op keer voor verassingen staan hebben we deze maand weer een nieuw vijf gangen verrassingsmenu voor €32.50 p.p.

Bon apetit,
Gerard Knol 

Maart 2017

Sportieveling

MidWintert900x450Fanatieke hardlopers stormen zondag weer door de Apeldoornse bossen tijdens de 44e editie van de Midwinter Marathon. Een aantal jaar geleden ben ik zelf ook als fanatiekeling begonnen met sporten. Ik wilde fitter worden en ontmoette, bij toeval, René Diks. Hij stelde voor om samen te gaan trainen. Boksen? Ik? Sceptisch trok ik voor het eerst mijn bokshandschoenen aan maar ik merkte al snel dat ik steeds fitter werd. Ik kreeg de smaak te pakken, werd een echte sportieveling en besloot zelfs om mee te doen aan de Midwinter Marathon. Ik schreef me in voor de 8 km, rustig aan beginnen hè.

Rene schroefde het trainingstempo op en ik ging enthousiast aan de slag. Alleen die benen…. die waren niet vooruit te branden. De trainingen waren zwaar en mijn heup deed zeer. Ik voelde me lichamelijk stokoud. Dit was niet de afspraak hè? Kom op jongens. Mijn ‘oude’ botten en spieren moesten gewoon even losgeschut worden, dacht ik. Ik maakte een afspraak bij Houwer. Een beetje fysio zou mijn probleem vast verhelpen. Maar zo simpel was het niet. Er was zwaarder geschut voor nodig. Ik moest onder het mes en kreeg een nieuwe broek.  Dat was even schrikken. U begrijpt, die midwinter marathon moest worden geskipt. Het sporten heb ik inmiddels weer opgepakt en met die nieuwe broek staan mijn benen ook niet meer op reserve. Wie weet mag ik zo`n mooie medaille ooit toevoegen aan de prijzenkast!

Voor alle sportievelingen die dit jaar wél meedoen aan de Midwinter: Toy toy toy! Deze maand een vijfgangen verrassingsmenu voor €32, 50! Natuurlijk zijn de supporters, anti-sporters en levensgenieters ook welkom.  

Bon apetit,
Gerard Knol

Februari 2017

p.s. van 5 tot 13 februari genieten wij van de sneeuw in Frankrijk. Op 14 februari staan we weer opgeladen voor jullie klaar! In deze periode zijn wij alleen per mail bereikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een tafeltje voor 2 op de 14e ?  Stuur dan een mailtje naar restaurant Poppe. Wij sturen een bevestiging als de reservering goed is doorgekomen.