Laat maar stralen die zon!

Corks900x450Inmiddels zijn de skitassen weer uitgepakten weggeborgen en ook de pannen zijn al te voorschijn gehaald: de vakantie zit er weer op. Heerlijk gewandeld, bijgelezen en geleerd en uiteraard zo nu en dan een cocktailtje gedronken.

Après ski, nietwaar!

Ook nog spelletjes met prijzen gespeeld. Nog nooit ging ik zo goed voorbereid op vakantie, want zelfs aan leuke ‘foute’ prijzen had ik gedacht: ‘verkeerde’ sokken, een gekke muts… echte pronkstukken die te winnen waren.

Qua temperatuur hoefden we bij terugkomst niet om te schakelen; ik heb zelfs even getwijfeld of ik het thermo ondergoed wel echt op moest ruimen…
Gelukkig begint nu het zonnetje weer wat meer te stralen en persoonlijk vind ik dat ook helemaal niet erg! Laat maar glimmen en schijnen; dat maakt het dagelijkse rondje met de honden in het bos wel een stuk aangenamer.

De Poppe crew heeft ook niet stil gezeten tijdens onze de vakantie. Zo zijn zij volop bezig geweest met de nieuwe wijnkaart. Tony is weer op jacht gegaan naar enkele mooie nieuwe wijnen, waarvoor de complimenten.

Op een hopelijk zonnige eerste Paasdag serveren wij weer een paaslunch:

een drie gangen keuze menu voor € 27,50 p.p. Deze lunch start om 12:00 uur tot 16:00 uur. Dan zijn wij om 17:00 uur weer van de partij voor het diner.


Bon apetit,

Gerard Knol, maart 2018

 

IJs-vrij!

labrador900x450De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al bijna weer op. Een nieuw jaar een nieuwe column en een nieuwe kaart. Het jachtseizoen is inmiddels gesloten dus het wild maakt plaats voor andere gerechten. Persoonlijk blijf ik nog even in het wild hangen, over een aantal maanden heb ik mijn eerste theorie examen van het jachtexamen. Een dikke pil aan papierwerk ligt nu naast de kookboeken en recepten op mijn bureau. Natuurlijk, ben ik ook nog gewoon te vinden achter het fornuis in de keuken van Poppe. Om het dierenrijk allemaal te leren heb ik mijn huis daarom behangen met allerlei watervogels, haarwild en ga zo maar door. Op die manier hoop ik alle dieren in mijn hoofd te prenten en succesvolle toets af te leggen…

Ik benoemde het al even de nieuwe kaart. Vanaf halverwege januari hebben wij een vernieuwde kaart. Hierop zijn de klassiekers te vinden zoals de tonijn, carpaccio en de bisque. Maar we hebben ook weer ons best gedaan om andere gerechten te bedenken. En soms vind je ideetjes heel dicht bij huis zoals de zwezerik met Granny Smith. Mijn oudste zoon was tijdens de kerst aan het stoeien in zijn eigen keuken en kwam hiermee….dus ja beter goed gejat dan….;)

In februari zijn wij een aantal dagen gesloten: 12 tot 20 februari, daarna zijn we er natuurlijk weer. We zoeken dan met z'n allen weer de sneeuw op. Reserveren kan die week natuurlijk via de site en het online reserveer programma. Ik val gelijk door de mand want ook met Valentijnsdag zijn wij gesloten. Zo'n romanticus ben ik dus ik dat hier even niet bij stil had gestaan. Maar andere kant waarom ons beperken tot 1 dag terwijl er nog zo veel andere dagen zijn om te liefde te vieren of dit nou met je liefje is, met je familie of met mensen die je lief hebt. Vanaf 20 februari zijn we er weer, ook met het vijf gangen verrassingsmenu voor €32,50, want die hebben wij natuurlijk gewoon meegenomen tijdens de jaarwisseling.

Bon apetit,

Gerard Knol, januari 2018

Yes, we zijn er weer!

clooney

Zo verschenen wij een tijdje geleden op facebook met wat foto`s van de veranderingen bij Poppe. Want van 30 juli tot 10 augustus waren wij eventjes gesloten i.v.m. ‘’de verbouwing’’. Er waren al wat veranderingen zichtbaar in de periode daarvoor; zo hebben wij… de muren onder handen genomen met een betonlook verf. Op een maandag hebben we met een deel van de Poppe-crew de kwasten opgepakt en zijn we met z`n allen in de weer geweest. Oké oké, dat klus(je) hadden we toch een beetje onderschat en hebben heeft de echte vakman Hans(van Veenendaal) deze klus afgemaakt. Karlijn van der Wier is meer van het fijnere werk en heeft hier vervolgens prachtige muurtekeningen gemaakt om de muren compleet te maken. Zo is het recept van de bisque nu letterlijk van de muur te halen.

Een zaak vol gezelligheid is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, maar ook lekker klungelen tijdens de vakantie ga ik zeker niet uit de weg. Zo heb ik dagen doorgebracht in een lege zaak en klusjes kunnen uitvoeren waar normaal gesproken geen tijd voor is. Een ritje naar Zwolle bezorgde mij een auto vol ideeën en nieuwe decoratie op. Samen met mijn broer, die net iets handiger is, hebben wij de nieuwe verlichting opgehangen. Ook werd het muurtje achter de bar betegeld en kwam Nespresso... zonder George maar wel met een fantastische nieuw koffieapparaat.
Als u benieuwd bent waar “bavette” nou eigenlijk vandaan komt, dan kunt u een blik werpen op de tegels aan de wand. Daar staat nu een koe afgebeeld waarop precies te vinden is waar dit gedeelte van het vlees heeft gezeten. De bar is een gevalletje under construction.... en houdt allemaal spannend, alles volgens planning is misschien wat saai... dus ik blijf duimen voor de volgende deadline.
Vlak voor Poppe even dicht zou gaan gebeurde er iets uiterst onhandig: de pin gaf ook aan met vakantie te willen en staakte dat weekend elke activiteit. Wíj waren iets minder blij met deze planning...en hup mailadressen en telefoonnummers verzamelen en na het weekend heel wat mailtjes sturen.

Maar beste Poppe gasten: wat zijn jullie fantastisch!
Ik kan u vertellen: zulke leuke transacties heb ik niet vaak gehad en dan gaat dit niet om de bedragen maar vooral om de omschrijvingen die werden toegevoegd . Een willekeurige greep hieruit: “Hartelijk dank voor de geweldige avond en tot gauw!” Staat toch een stuk gezelliger dan een standaard factuur nummer als referentie. Vooral het gebaar van deze attenties vind ik geweldig. In sommige gevallen werd er al contact opgenomen met ons voordat de rekening überhaupt de deur uit was! De pinautomaat zal ons voorlopig niet meer verrassen, want het apparaat heeft er nu een ‘collega’ bij gekregen. Liever verrassen wij u met ons verassingsmenu voor 32,50 p.p. en mochten beide automaten eens tegelijk ‘niet thuis’ geven, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ook dit met u weer goed komt!

Bon apetit, Gerard Knol
September 2017

Shake It!

cocktailIn een vorige column heb ik het al eens over cocktails gehad. In deze column komen de cocktails weer ter sprake…. Of dit iets over mij zegt of over de huidige weersomstandigheden… laten we het maar op het laatste houden.
De bedieningscrew werd getriggerd door het fanatiek schijnende zonnetje en zo bedachten zij verschillende cocktails. Deze werden na een gezellige, zonnige vrijdagavond vakkundig in elkaar gefabriceerd. En voilà daar stonden ineens 18 verschillende dorstlessers zowel mét als zonder alcohol voor de kritische jury(bedieningscrew) klaar. Met toeval zat Vincent, de jongste Knol en kok bij Poppe, met zijn kornuiten op het terras. Zij verruilden hun biertjes met liefde in voor een vers gemixte cocktail en sloten zich aan bij de jury. Ik wilde natuurlijk geen spelbreker zijn en zo ontstond er een gezellige gemêleerde groep van ‘fijnproevers’. Door al die verschillende meningen en smaken moesten een aantal cocktails het veld ruimen, andere cocktails werden unaniem favoriet en een sommige moesten nog net een beetje gefinetuned worden. Een nieuwe cocktailkaart staat klaar. En wij hopen deze cocktails snel aan u te mogen presenteren. We hebben een selectie gemaakt van alcoholische cocktails, cocktails zonder alcohol ( is soms ook best fijn, vooral voor de volgende dag ;) ) en een heuse cocktail voor de kids. Zo kunt u, net als wij, met het hele gezin proosten!

Bij cocktails en zon mag een passend menu niet ontbreken en zo hebben we deze maand het vijf gangen terrasmenu ( mocht het weer ons in de steek laten dan kan het menu uiteraard ook prima binnen worden genuttigd) voor 32,50. Verrassen vinden we leuk dus blijven we in deze sferen.
P.S. Mocht u nog een leuke cocktail aanbevelen, laat het gerust weten in de reacties. Hoe meer ideeën hoe leuker want je bent immers nooit te oud om te leren.

Bon apetit, Gerard Knol
Juni 2017

In de wolken!

sailing900x450Wellicht is het u al opgevallen dat we er eentje missen in de keuken. En niet zomaar eentje. Tessa staat normaal gesproken te knallen tussen de rest van de keukenbrigade maar ze moest er verplicht even tussen uit om een hele mooie en bijzondere reden. Na heel veel geduld, vooral voor de ouders in spe, kwam Gijs op 12 april eindelijk tevoorschijn. Gijs is Tessa’s eerste zoon en ik kan u als een echte chef vertellen dat Gijs tot in de puntjes is verzorgd, wat een wolk van een baby!
 
Over wolken gesproken… Ik ben zelf ook een beetje in de wolken want een lang gekoesterde droom lijkt uit te komen. Al jaren wil ik een mooie, verre reis maken. Op een zeilboot de woeste oceaan bevaren. Deze droom heb ik laten varen omdat ik me de afgelopen jaren volledig gefocust heb op Poppe, maar sinds vorige week lijkt die droom dichterbij te komen. Ik liep vorige week toevallig een avonturier tegen het lijf die aan verschillende, bijzondere zeilwedstrijden deel gaat nemen. Onder het genot van een wijntje rolden we van het ene briljante plan in het andere. De avonturier stapt aan boort van zijn zeiljacht voor de Vuurschepenrace, de North Sea Race en de legendarische Fastnet race. Ik blijf zelf aan wal maar Poppe gaat internationaal! De boot wordt namelijk bestickerd met het logo van Poppe. Geweldig! Zo ben ik er toch een beetje bij en komt mijn droom voor een heel groot deel uit. 
Poppe gaat avonturen beleven en ik hou jullie natuurlijk op de hoogte. 
 
Bon appétit, 
Gerard Knol
mei 2017
PS. Het verrassingsmenu was vorige maand een groot succes dus hij is de hele maand mei nog te bestellen.

Vrolijke viervoeters

tennisbal900x450De zon is terug van weggeweest! En dat vind ik zeker geen straf! Wat mij betreft kan de dag niet beter beginnen dan met een flinke wandeling door het bos samen met mijn viervoetige kameraden. Zonnetje op de bol,Heerlijk. De jongste van de twee oefent in het bos alvast voor Pasen. Hij speurt namelijk het hele bos af op zoek naar verdwaalde tennisballen…dus mocht u er eentje missen… Schuldig! Wij hebben inmiddels een voorraadje opgebouwd. Als een kind zo blij zeult hij die bal het hele bos door en natuurlijk moet ook die bal (bal nummer 83) weer mee naar huis. Ik strijk vervolgens wéér over mijn grote hondenhart en geef uiteindelijk weer toe als die bruine kijkers mij, met een schuine kop, smekend aankijken.

Nu we het trouwens toch over Pasen hebben; op eerste Paasdag verzorgen wij zowel een lunch als diner. Ik duim alvast dat de zon ook dan haar werk doet zodat u lekker in onze tuin kunt vertoeven. Het team van Poppe heeft het terras weer zomerproof gemaakt en klusser John heeft alle stoelen opgeknapt. Naast een ster in bedienen blijkt die John ook nog eens een heel handig te zijn.. Tonny heeft de cocktailkaart onder de loep genomen en heeft het hele team een cocktailshakelesje gegeven zodat alle kelners een goed, gedecoreerde cocktail kunnen schenken.

Volop lente bij Poppe dus. Die lente ziet u ook terug in de vernieuwde menukaart. Als de zon schijnt moet de zomer op het bord dus ik ben druk in de weer geweest met nieuwe, frisse smaken. En zo klungelen we lekker door. De zon schijnt, de nieuwe gerechten staan op de kaart en zelfs ik kan mijn eigen cocktail shaken en zo sluit ik met een tevreden gevoel deze column af!

Kom genieten!

Bon appétit, 
Gerard Knol

april 2017