tennisbal900x450De zon is terug van weggeweest! En dat vind ik zeker geen straf! Wat mij betreft kan de dag niet beter beginnen dan met een flinke wandeling door het bos samen met mijn viervoetige kameraden. Zonnetje op de bol,Heerlijk. De jongste van de twee oefent in het bos alvast voor Pasen. Hij speurt namelijk het hele bos af op zoek naar verdwaalde tennisballen…dus mocht u er eentje missen… Schuldig! Wij hebben inmiddels een voorraadje opgebouwd. Als een kind zo blij zeult hij die bal het hele bos door en natuurlijk moet ook die bal (bal nummer 83) weer mee naar huis. Ik strijk vervolgens wéér over mijn grote hondenhart en geef uiteindelijk weer toe als die bruine kijkers mij, met een schuine kop, smekend aankijken.

Nu we het trouwens toch over Pasen hebben; op eerste Paasdag verzorgen wij zowel een lunch als diner. Ik duim alvast dat de zon ook dan haar werk doet zodat u lekker in onze tuin kunt vertoeven. Het team van Poppe heeft het terras weer zomerproof gemaakt en klusser John heeft alle stoelen opgeknapt. Naast een ster in bedienen blijkt die John ook nog eens een heel handig te zijn.. Tonny heeft de cocktailkaart onder de loep genomen en heeft het hele team een cocktailshakelesje gegeven zodat alle kelners een goed, gedecoreerde cocktail kunnen schenken.

Volop lente bij Poppe dus. Die lente ziet u ook terug in de vernieuwde menukaart. Als de zon schijnt moet de zomer op het bord dus ik ben druk in de weer geweest met nieuwe, frisse smaken. En zo klungelen we lekker door. De zon schijnt, de nieuwe gerechten staan op de kaart en zelfs ik kan mijn eigen cocktail shaken en zo sluit ik met een tevreden gevoel deze column af!

Kom genieten!

Bon appétit, 
Gerard Knol

april 2017

SkiFun900x450Begin deze maand ging Familie Knol er een weekje tussenuit. Voordat de winterpret van start kon gaan moesten er nog wat zaken geregeld worden. Zo waren we die week telefonisch niet te bereiken en hadden we een back-up nodig. Gelukkig was er een oude bekende die op Poppe wilde passen. Gasten van vroeger kennen haar wellicht nog wel. Roos mocht weer voor even het Poppe gevoel ervaren. Want zeg nou zelf: het meisje gaat wel weg bij Poppe maar Poppe gaat niet weg uit het meisje. Ik dacht met een gerust hart weg te kunnen rijden maar net op dat moment besloot de computer ook om met vakantie te gaan. Hij deed niets meer. Gelukkig zijn wij Knollen de moeilijkste niet en maakten we met liefde een plekje in de auto vrij voor het ´grote´ reserveringsboek. Tussen het slalommen door boekte we de reserveringen in.
Leuk om te lezen dat vaste gasten ons ook een weekje vakantie gunden. We ontvingen reserveringen waarin het verzoek stond om pas terug gemaild te worden na de vakantie omdat we eerst even lekker moeten genieten. Nou dat hebben we gedaan hoor! Hoe gaaf is het om met alle kids boven op een berg een biertje te drinken en vervolgens met z`n allen terug te skiën naar het huisje. Genieten op en top kan ik u vertellen! Inmiddels zijn we weer hard aan het werk. We hebben de werkstress in de sneeuw achtergelaten en zijn we weer helemaal gewend aan het Poppe-ritme. Met een heerlijke vakantie in ons achterhoofd is dat ritme gemakkelijk te herpakken en is de stress ver te zoeken.

Tot afgelopen vrijdag. Rond een uurtje of vier kwam ik terug uit het bos met de honden, reed de oprit op en zag dat de ramen van Poppe volledig beslagen waren. Dit kan duiden op een hoop gezelligheid of op een probleem met de afzuiger… Het eerste scenario was het gunstigste geweest en had absoluut mijn voorkeur. Maar na nadere inspectie bleek de afzuiger de dader te zijn. Een kapotte computer is nog tot daar aan toe maar een kapotte afzuiger is behoorlijk lastig. Zo lastig dat de deuren voor het weekend niet eens open zouden kunnen. Zonder afzuiger zou Poppe in een mum van tijd transformeren tot sauna. Niet echt de weg die ik met Poppe in wil slaan. Goddank bedacht ik me dat we ergens nog een motortje hadden liggen voor de afzuiger. Ja! Wie wat bewaard die heeft wat! Enorm opgelucht (letterlijk en figuurlijk) konden we dit weekend gewoon aan de slag!

Omdat we bij Poppe keer op keer voor verassingen staan hebben we deze maand weer een nieuw vijf gangen verrassingsmenu voor €32.50 p.p.

Bon apetit,
Gerard Knol 

Maart 2017

MidWintert900x450Fanatieke hardlopers stormen zondag weer door de Apeldoornse bossen tijdens de 44e editie van de Midwinter Marathon. Een aantal jaar geleden ben ik zelf ook als fanatiekeling begonnen met sporten. Ik wilde fitter worden en ontmoette, bij toeval, René Diks. Hij stelde voor om samen te gaan trainen. Boksen? Ik? Sceptisch trok ik voor het eerst mijn bokshandschoenen aan maar ik merkte al snel dat ik steeds fitter werd. Ik kreeg de smaak te pakken, werd een echte sportieveling en besloot zelfs om mee te doen aan de Midwinter Marathon. Ik schreef me in voor de 8 km, rustig aan beginnen hè.

Rene schroefde het trainingstempo op en ik ging enthousiast aan de slag. Alleen die benen…. die waren niet vooruit te branden. De trainingen waren zwaar en mijn heup deed zeer. Ik voelde me lichamelijk stokoud. Dit was niet de afspraak hè? Kom op jongens. Mijn ‘oude’ botten en spieren moesten gewoon even losgeschut worden, dacht ik. Ik maakte een afspraak bij Houwer. Een beetje fysio zou mijn probleem vast verhelpen. Maar zo simpel was het niet. Er was zwaarder geschut voor nodig. Ik moest onder het mes en kreeg een nieuwe broek.  Dat was even schrikken. U begrijpt, die midwinter marathon moest worden geskipt. Het sporten heb ik inmiddels weer opgepakt en met die nieuwe broek staan mijn benen ook niet meer op reserve. Wie weet mag ik zo`n mooie medaille ooit toevoegen aan de prijzenkast!

Voor alle sportievelingen die dit jaar wél meedoen aan de Midwinter: Toy toy toy! Deze maand een vijfgangen verrassingsmenu voor €32, 50! Natuurlijk zijn de supporters, anti-sporters en levensgenieters ook welkom.  

Bon apetit,
Gerard Knol

Februari 2017

p.s. van 5 tot 13 februari genieten wij van de sneeuw in Frankrijk. Op 14 februari staan we weer opgeladen voor jullie klaar! In deze periode zijn wij alleen per mail bereikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een tafeltje voor 2 op de 14e ?  Stuur dan een mailtje naar restaurant Poppe. Wij sturen een bevestiging als de reservering goed is doorgekomen. 

ToDoList900x450Allereerst voor iedereen nog de aller beste wensen! Beter laat dan nooit zeggen ze hé?
Tijdens de jaarwisseling heb ik heerlijk met de beentjes omhoog gezeten, een glaasjes bubbels in de hand en vuurwerk op de achtergrond. Wat wil een mens nog meer? Ik heb mezelf die avond weer opgeladen voor het nieuwe jaar. 2017 kom maar op! Ik heb een hoofd vol inspiratie. Nieuwe ideeën en plannen zijn in de maak. Goede voornemens laat ik dit jaar trouwens achterwegen. Die van vorig jaar staan namelijk ook nog op mijn to do lijst.

Een daarvan is: familytime. En dan bedoel ik niet even snel een etentje tussendoor maar ik bedoel: echt de tijd voor elkaar nemen. Ik roep het al 33 jaar maar dit jaar voeg ik de daad bij het woord. Familie Knol gaat er samen een weekje tussenuit. Er is tenslotte nog genoeg plek in de fotoboeken voor kneuterige familie foto’s. Het enige nadeel: bijna alle Knollen werken bij Poppe. Zowel voor als achter de schermen. Dat betekent dat wij van 6 tot 13 februari de restaurantdeuren sluiten. Er zit niets anders op. Ik moet toch ooit dat verdomde to do lijstje afwerken.
Komende zomer kan ik gelukkig nog een punt van die lijst afvinken. Ook voor dat punt moet ik de zaak een weekje sluiten. Deze keer niet voor ontspanning maar voor een grote inspanning. Hier zullen vast en zeker ook foto’s van worden gemaakt. Geen kneuterige familiefoto’s maar foto’s waarop een grote verandering zichtbaar is. Voor en na foto’s zeg maar. Geen paniek ik ga niet onder het mes. Dit gaat natuurlijk gewoon over Poppe en niet over mij.
Lijstjes worden afgewerkt, fotoboeken worden volgeplakt en nieuwe plannen worden uitgezet. Wat een goed begin van het nieuwe jaar eigenlijk hè?

Lieve gasten, werknemers en supporters van Poppe; Dank voor jullie komst, inzet, enthousiasme en gezelligheid in 2016. Laten we er dit jaar met z’n allen weer een prachtig jaar van maken. We beginnen 2017 goed met een vijf gangen verassingmenu voor slechts €32,50 per persoon.

Bon apetit,
Gerard Knol

januari 2017

blikkenTijdens mijn vaste ritje in de auto naar het bos kwamen de beste nummers van het afgelopen jaar op de radio al weer voorbij. De tijd vliegt en dit hele jaar is vliegensvlug voorbij gevlogen. Tijd voor een terugblik op de ‘beste nummers’ van mijn jaar.

Met stipt op nummer één staat de geboorte van mijn eerste kleindochter Marly. Eerlijk is eerlijk aan het woord opa moest ik nog even wennen. Mijn associatie met het woord ‘opa’ was gelijk stoffig en oud. Nu besef ik dat dit natuurlijk onzin is en geniet ik met volle teugen van dit kleine knolletje.
Nog een gebeurtenis waar ik met een brede grijns aan terugdrenk is de Giro d'Italia van afgelopen zomer. Apeldoorn kleurde roze en Poppe kon niet achterblijven. Binnen een mum van tijd schilderden we samen met familie en vrienden de volledige gevel van Poppe in de Giro-roze verf. Met een kwast in de hand de ladder op en gaan. Wat een feest!
Een ander feestje vierden we afgelopen oktober, het 33 jarig bestaan van Poppe. Met een 7-gangen menu vierden wij deze speciale verjaardag samen met heel veel enthousiaste gasten. Ook een mooi moment om niet snel te vergeten. De kids namen die maand de column over. Bedankt kinders voor de complimenten over mijn opvoedkwaliteiten.
En als kers op de taart kreeg Poppe dit jaar een mooi rapportcijfer van dagblad de Stentor. Een 8.1 welteverstaan. Daar zijn we trots op. Wat een compliment en wat een mooie afsluiter van dit jaar. Samen met jullie willen we het jaar op een knallende manier afsluiten. Daarom pakken we nog één keer (nou ja wat betreft 2016) uit met een vijfgangen surprise menu! Laat je met dit menu maar liefst vijf keer verrassen voor slechts 32,50.

Tot snel, dan blikken we samen terug.
Bon apetit,
Gerard Knol

December 2016

Herfst900x450Wat een feestje, Poppe 33 jaar! Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties en voor de enthousiaste reacties op het 7-gangenmenu. Ik heb genoten van de drukte, de gezelligheid en de chaos in de keuken. Mede dankzij de vele (vaste) gasten heeft Poppe haar 33ste verjaardag kunnen vieren. Bedankt!

Na de feestvreugde van afgelopen maand duik ik deze maand het wildseizoen weer in. Het is donker, koud en nat buiten. We kunnen niet om de herfst heen. Maar dat geeft niets, want de herfst heeft ook zijn charme. Hert, paddenstoelen, wildzwijn, fazant, veenbessen, houtduif en truffel. Gure wind, warme haard, goed glas wijn. Hoewel feitelijk het hele jaar door wild kan worden gegeten, spreken we in Nederland toch van een wildseizoen. Vanaf 15 oktober is het toegestaan om op de meeste Nederlandse wildsoorten te jagen. En laten we eerlijk zijn: wild is het lekkerst als het buiten guur is. Dankzij het herfstweer kijk ik al weken uit naar een lekker potje Hollandse kost. Geen poespas, gewoon genieten van een mals stuk vlees in een goede saus samen met familie en vrienden.
En dat is precies wat ik in gedachten heb voor het menu van de maand november. Vijf verschillende gerechtjes waarin verschillende soorten wild centraal staan. De dames en heren van de bediening serveren er een passende wijn bij.
Trek de regenjas aan, maak een lange boswandeling en proef de smaken van de herfst bij Poppe.

Bon appetit,
Gerard Knol

November 2016